Tagtik

Maddie McCann al 2x 'gevonden' afgelopen 10 jaar

De ouders van de verdwenen kleuter Maddie McCann stonden vertrekkensklaar om op een vliegtuig te stappen richting Marokko. Daar werd toen immers een meisje gevonden waarvan vermoed werd dat het wel eens hun verdwenen dochter zou kunnen geweest zijn. Dat nieuws onthulde de woordvoerder van de familie McCann deze week.

Voormalig BBC-journalist Clarence Mitchell werkt sinds de verdwijning in 2007 voor Kate en Gerry McCann. Hij geeft nu voor het eerst details over de twee keer wanneer de wanhopige ouders dachten dat hun verdwenen dochter terecht was.

Eind 2007 vonden rechercheurs die belast waren met de verdwijning van de kleine Maddie McCann, een blond en Engels sprekend meisje in Marokko. "Al de informatie die ons toen bereikte, sterkte ons dat dit meisje wel eens Maddie zou kunnen zijn", vertelt Mitchell aan The Telegraph. "Bijgevolg lieten we een vliegtuig klaarzetten, de motoren draaiden al en het vliegtuig stond op stand-by", toen werd plots duidelijk dat het gevonden meisje niet de verdwenen Maddie was. De ouders hun hart werd zo opnieuw gebroken.

Mitchell, die er zijn levensmissie van gemaakt heeft om Kate en Gerry McCann te helpen in hun zoektocht, onthult eveneens een bizar verhaal dat dateert uit de beginperiode toen hij begon te werken voor de McCanns. "We kregen telkens om 3.00 uur 's nachts telefoon van dezelfde mysterieuze man. Dagenlang belde hij telkens 's nachts. De man beweerde dat Maddie op een boerderij in het Spaanse Sevilla verstopt was." Mitchell kreeg zelfs een adres van de man. Hij trok vervolgens met het gezin McCann naar Sevilla, daar troffen ze de boerderij aan, precies zoals de mysterieuze beller beschreef, alleen was er geen spoor van Maddie. (Skwadra by Tagtik/Source: The Telegraph/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren