Tagtik

Man doet ongelofelijke vondst tijdens tuinieren

Aardappelen en wittekool, dat wou een man uit de Russische republiek Jakoetië afgelopen week planten. Dat zal nog even moeten wachten, hij stootte immers op een gigantische ontdekking.

Terwijl hij zijn tuin aan het omspitten was, botste de man op twee grote slagtanden van een mammoet die vermoedelijk 400.000 jaar oud zijn. Elke slagtand is 2.7 meter groot en is afkomstig van een steppemammoet. Dat oordeelden onderzoekers die de man meteen contacteerden en ter plaatse kwamen. Het is voorlopig nog onduidelijk of het ganse skelet van de zwaardere en grotere voorouder van de wolharige mammoet in de tuin van de man ligt. Door de uiterst zeldzame vondst in de tuin, zal de man vermoedelijk nog lange tijd zonder groenten zitten. (Skwadra by Tagtik/Source: The Siberian Times/Illustration picture: Pixabay)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">Man digging up garden to plant veg unearths 9ft steppe mammoth tusks believed to be 400,000… <a href="https://t.co/XdQ2bObwKA">https://t.co/XdQ2bObwKA</a> <a href="https://t.co/PqZwGFCBT0">pic.twitter.com/PqZwGFCBT0</a></p>&mdash; PostperHour (@postperhour) <a href="https://twitter.com/postperhour/status/872107381081223170">6 juni 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren