Tagtik

Man redt peuter uit snikhete wagen, maar moeder is furieus

Vrijdag was het opnieuw behoorlijk warm en daardoor viel het oog van enkele mensen tijdens het winkelen op een kindje dat in een snikhete wagen opgesloten zat. Verschillende kooplustigen verzamelden vrijdag dan ook rond een wagen op de parking van de A12- Shopping in Schelle.

Bert Van Driessche uit Niel aarzelde niet toen hij het groepje mensen rond de wagen zag staan, met daarin een huildende peuter. "Binnen zat een kindje van drie of vier jaar oud. De auto stond in de volle zon en al stonden de ramen vooraan en achteraan een stukje open, het moet er gemakkelijk veertig graden geweest zijn. Ik heb onmiddellijk het noodnummer 101 gebeld en heb toen gedaan wat ik moest doen. Ik heb de deur van de auto opengebroken en het kindje eruit gehaald. Het weende en zag er vrij bleek uit. Ik heb het kind onder een boom in de schaduw gelegd en heb het iets te drinken gegeven", vertelt Bert nadat hij zijn burgerzin liet spreken.

Toen de moeder na het shoppen plots op de parkig een mensenmassa rond haar wagen zag staan en haar kindje onder een boom in de schaduw zag zitten, brak ze in woede uit. "Zij kon er absoluut niet mee lachen. Ze begon te roepen en heeft me zelfs voor racist uitgescholden. Omdat ik haar kind uit een snikhete auto heb gehaald? Ze zou zelfs naar de politie stappen. Wel, ik hoop dat ze dat doet. Dat die haar ook nog eens kunnen vertellen dat dit echt niet door de beugel kan", vertelt Bert aan Het Nieuwsblad. Uiteidelijk vertrokken moeder en kind nog voordat de politie ter plaatse kwam. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren