Tagtik

Manchester City-speler Kompany reageert op aanslag

Rode Duivel Vincent Kompany (31) voelt zich als kapitein van het eerste elftal van Manchester City enorm verbonden met de tragedie die zich maandagavond afspeelde in de foyer van de concertzaal in Manchester.

De zelfmoordaanslag van maandagavond in de foyer van de Manchester Arena na afloop van het concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande, werd dinsdagnamiddag opgeëist door ISIS. De dader gebruikte een geïmproviseerde bom, werd intussen geïdentificeerd en kwam ook zelf om het leven, bevestigt de Engelse politie aan de media. Inmiddels werd een 23-jarige man uit het zuiden van Manchester gearresteerd omdat hij wel eens iets zou kunnen te maken hebben met de gruweldaad.

Voorlopig staat het dodental op 22 en is er weet van 59 gewonden, waaronder vele jongeren die nietsvermoedend genoten van een optreden van hun muzikale idool. Minister Reynders bevestigde dat er voorlopig geen Belgische slachtoffers gevallen zijn.

De Belgische kapitein van voetbalclub Manchester City brengt via zijn sociale mediakanalen zijn medeleven over naar zijn stadsgenoten. "Ik wil mijn diepste medeleven betuigen aan de families van de slachtoffers. Dit is een droevige dag voor de stad Manchester", schrijft Vincent Kompany op zijn Twitteraccount. (Skwadra by Tagtik/Source: Independent/Illustration picture: Belga)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">I would like to express my deepest condolences to the families of the victims. It&#39;s a sad day for the great city of Manchester. <a href="https://twitter.com/hashtag/Unity?src=hash">#Unity</a></p>&mdash; Vincent Kompany (@VincentKompany) <a href="https://twitter.com/VincentKompany/status/866804401322766336">22 mei 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren