Tagtik

"Manchester-terrorist had contact met IS via tussenpersoon in België"

Er is wel degelijk een Belgische link gevonden met de bloedige aanslag van twee weken geleden na afloop van het concert van Ariana Grande in de Manchester Arena. Dat schrijft The New York Times, die zich baseert op verkregen informatie van de veiligheidsdiensten.

Voor terrorist Salman Abedi zijn bom op 22 mei tot ontploffing bracht, reisde de man naar Libië om er te overleggen met de Katibat Al-Battar, een elitebrigade van IS die opgericht werd door Libische Syriëstrijders. Het is net bij deze groepering dat Molenbekenaar Abdelhamid Abaaoud, die de aanslag van 13 november 2015 in Parijs mee voorbereidde, ook aangesloten was.

Nadat Salman Abedi in mei terugkeerde naar zijn geboorteplek Manchester, bleef hij via verschillende tussenpersonen in contact met IS. The New York Times schrijft dat deze tussenpersonen zich in België en Duitsland bevonden. De Amerikaanse krant is niet op de hoogte of de identiteit van deze tussenpersonen al gekend is. (Skwadra by Tagtik/Source: The New York Times/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren