Tagtik

Meeuwen boycotten Nederlander op Sint-Pietersplein

Op een zwaar beveiligd Sint-Pietersplein sprak paus Franciscus vandaag het traditionele "Urbi et Orbi" uit in Rome. Tienduizenden gelovigen woonden er de paasviering bij.

Het Romeinse Sint-Pietersplein werd naar jaarlijkse gewoonte in een feestelijk kleedje gestoken. Zaterdag versierde de Nederlander Paul Deckers het Sint-Pietersplein met duizenden bloemen. Alleen was zijn verwondering groot toen hij zondagochtend het beroemde plein in Vaticaanstad betrad.  "Ik heb dit nog nooit meegemaakt", zei hij aan de NOS. Alle bloemen waren losgerukt door meeuwen en alle bakjes met bloembollen werden door de vogels omvergeworpen. Met een race tegen de klok slaagde de Nederlander er alsnog in om het plein opnieuw op te fleuren voor de paasboodschap van de paus. (Skwadra by Tagtik/Source: NOS/Illustration picture: Twitter)


<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">Meeuwen hebben vannacht een deel van de Nederlandse bloemen op het Sint Pietersplein in Rome vernield <a href="https://t.co/yhUmPflRSQ">https://t.co/yhUmPflRSQ</a> <a href="https://t.co/SA9gD3EKZS">pic.twitter.com/SA9gD3EKZS</a></p>&mdash; 1Limburg (@1Limburg) <a href="https://twitter.com/1Limburg/status/853509046162378752">16 april 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren