Tagtik

Mensensmokkelaars sluiten vluchtelingen op barbaarse manier op in silo

Een chauffeur van een firma die gespecialiseerd is in isolatie vervoerde dinsdagochtend een lading met zijn vrachtwagen. Toen hij de lading fijne zandachtige materie wou lossen, kantelde hij de silo aan de Pathoekeweg in Brugge, maar hoorde hij plots geschreeuw in de tanker.

De chauffeur kreeg argwaan, wachtte nog even met lossen en belde meteen de politie van Brugge, waarna hij een kijkje ging nemen in zijn silo. Groot was zijn verbazing toen hij plots twee Syrische vluchtelingen in de laadruimte van zijn gekantelde vracht aantrof. De politieagenten hielpen de mannen uit de silo.  "Ze konden onmogelijk op eigen krachten uit de silo geraken", vertelt het Parket van Brugge in een eerste reactie.

De eerste onderzoeksdaden wezen uit dat de twee Syrische twintigers in de nacht van maandag op dinsdag door mensensmokkelaars op de autosnelwegparking van Groot-Bijgaarden in de silo werden gestoken. "Het is onthutsend vast te stellen dat dergelijke situaties meer en meer voorkomen. Mensen worden in levensgevaarlijke situaties gesmokkeld", zegt het Parket van Brugge. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren