Tagtik

Met dit lied vierde Macron zijn overwinning

Emmanuel Macron (39) van de zelf opgerichte beweging En Marche wordt de nieuwe president van de Franse republiek. Macron won de tweede en beslissende ronde van de Franse presidentsverkiezingen met 65.8 %. De sociaal-liberaal versloeg zijn concurrente Marine Le Pen (Front National), die maar 34.2 % van de Franse stemmen wist binnen te halen.

Macron kwam zondagavond het podium aan het Franse Louvre op met de Europese hymne als overwinningslied. Door niet voor de traditionele Marseillaise te kiezen, zet de kersverse Franse president meteen een duidelijk statement.

Toch probeert 'het economisch genie' ook in zijn eerste speech meteen het evenwicht te zoeken tussen Europa en een sterk Frankrijk: "Europa en de hele wereld kijken toe. Ze verwachten dat wij de geest van de verlichting verdedigen. Ik ben mij bewust van onze meningsverschillen en ik zal die eerbiedigen. Maar ik beloof dat ik vooral de republiek zal verdedigen", zei Macron in zijn overwinningsspeech.
Na deze krachtige woorden klonk alsnog de Franse nationale hymne, die uit volle borst door alle aanwezigen werd meegezongen. (Skwadra by Tagtik/Source: Le Monde/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren