Tagtik

Minister Bellot (MR) wil naar 130 km/u op sommige autosnelwegen

De vorige federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant  vroeg het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) om te onderzoeken of variabele snelheidslimieten voordelen opleveren. Het BIVV publiceert nu de resultaten van het onderzoek.

Zo concludeert het BIVV dat het verkeer op autosnelwegen een pak vlotter en sneller kan verlopen als de snelheidslimiet verlaagd wordt in functie van de verkeersdrukte. Zo bekomen bestuurders tijdswinst en de maatregel is positief voor het milieu.

Toch laat de huidige federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) de deur ook op een kier voor een hogere snelheidslimiet op de Belgische snelwegen, dit echter slechts onder strikte voorwaarden: "In verkeersvlotte en niet-ongevalsgevoelige zones wil ik in de mogelijkheid voorzien om bepaalde stroken van de autosnelwegen onder 130 km/u te plaatsen. Maar indien zulks nodig blijkt, zou de snelheid op bepaalde stroken ook op 110 km/u kunnen worden teruggebracht", zegt hij aan Het Belang van Limburg. (Skwadra by Tagtik/Source: HBVL/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren