Tagtik

Minister Crevits na aanslagen: "Mijn kinderen schrappen geen enkel festival"

Na de recente aanslag in de Manchester Arena waar onbezorgde adolescenten die genoten van een optreden van hun favoriete popster het doelwit waren, lijken terroristen van IS meer dan ooit angst te willen zaaien bij de jeugd. Ook bij de aanval in Londen, waar zaterdagavond 7 mensen om het leven kwamen en 48 anderen gewond raakten, verstoorden terroristen een zorgeloze zaterdagavond waarop Londenaren zich vermaakten op café.

Het is een natuurlijke reflex om angstig te worden wanneer verschrikkelijke feiten als deze zich voordoen, maar we moeten alles vooral bespreekbaar maken, ook bij tieners en kinderen. "De tragedie wordt uiteraard besproken met mijn dochter Soetkin en zoon Bram. Ik denk dat het als ouder erg belangrijk is om het niet dood te zwijgen, maar mee naar de juiste antwoorden op hun vragen te zoeken, en de redenen bespreken waarom dit gebeurt", zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits aan Story.

De vice-minister-president benadrukt dat de angst onze maatschappij en de leefwereld van jongeren niet mag verlammen. "We moeten vooral proberen te vermijden dat mensen gebukt gaan onder angst. Daarom ook dat het zo belangrijk is dat we naar feestjes en concerten blijven gaan. Mijn kinderen hebben nog geen enkel zomerfestival uit hun agenda geschrapt. We moeten niet zotter gaan doen dan nodig, en we moeten ons bewust zijn van de mogelijke gevaren, maar we mogen de angst zeker niet voeden", vertelt Crevits (CD&V). (Skwadra by Tagtik/Source: Story/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren