Tagtik

Miraculeuze revalidatie Stig Broeckx: "Hij blijft ons verbazen"

De Belgische renner Stig Broeckx van wielerteam Lotto Soudal herstelt goed van het zware ongeval waar hij inmiddels al bijna een jaar geleden het slachtoffer van was. Dat bevestigt de vader van de 27-jarige Belgische renner aan Sportwereld.

"Stig doet het echt goed, hij blijft ons verbazen", zegt vader Peter Broeckx. Zijn zoon Stig kwam op 28 mei 2016 zwaar ten val tijdens de Ronde van België. Nadat twee motoren tijdens de wielerwedstrijd het peloton wouden inhalen, maar ten val kwamen, werd Broeckx meegesleurd in de val. De beloftevolle Belgische renner viel vrij snel  in een vegetatieve coma, waardoor er niet zo veel meer hoop op beterschap was.

Maar Broeckx is een vechter en dat bewees hij tijdens zijn herstel eens te meer. In december kwam het hoopvolle nieuws dat hij niet meer in coma lag en stilletjesaan progressie maakte. Dat zei de ploegarts van wielerteam Lotto Soudal toen.

De fanclub van Stig Broeckx hield de wielerwereld op de hoogte van de revalidatie van hun poulain: "Stig leerde opnieuw zelfstandig ademen, drinken, eten, praten ... Hij is ontzettend blij dat hij in het revalidatiecentrum al op de hometrainer mag fietsen. Daarbij durft hij zelfs vals te spelen door de termijn van 30 minuten tegen het einde van de sessie te resetten, zodat hij nog langer kan fietsen. Hij is alleszins heel gemotiveerd om keihard te revalideren, en kijkt elke dag uit naar de uurtjes waarin hij mag zweten", staat te lezen op de website van de fanclub.

Vader Peter deelt het enthousiasme, maar tempert de verwachtingen. Zo is er nog lang geen zekerheid of Broeckx ooit opnieuw aan profwielrennen zal kunnen doen. "Daarover kunnen de dokters op dit moment nog geen prognoses stellen. Wel is zowat iedereen het erover eens dat zijn vooruitgang van de laatste maanden wonderbaarlijk is. De familie hoopt nu in de eerste plaats dat hij weer een zelfstandig leven zal kunnen opbouwen. In een van de komende weken hoopt hij voorgoed naar huis te kunnen, al zal hij uiteraard dagelijks in het revalidatiecentrum blijven werken aan zijn comeback", zegt Peter Broeckx aan Sportwereld. (Skwadra by Tagtik/Source: Sportwereld/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren