Tagtik

Moord op jongen van 4 na 32 jaar opgelost?

Komt er een ontknoping in een van de meest geruchtmakende juridische zaken van de laatste dertig jaar in Frankrijk? In 1984 verdween de kleine Grégory, een vierjarig jongetje. Hij werd vermoord teruggevonden in een rivier in de Vogezen. De dag na de ontdekking kreeg de vader van het jongetje een brief waarin de moord werd opgeëist.

Volgens de regionale krant Est Républicain is woensdag een echtpaar, allebei zeventigers, opgepakt op verdenking van medeplichtigheid aan moord, het niet aangeven van een misdaad, het niet verlenen van bijstand aan een persoon in nood en het vrijwillig niet optreden om een misdrijf te voorkomen. Een derde persoon, een bekende van de familie van Grégory, zou volgens France Info ook zijn aangehouden. Een vierde persoon zou gehoord worden als getuige.

Het is nog niet geweten waarom deze personen na zoveel tijd zijn opgepakt. Mogelijk hebben nieuwe onderzoekstechnieken geleid tot een doorbraak in een van de meest mysterieuze zaken uit de Franse gerechtelijke geschiedenis.

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren