Tagtik

'Moslimstudent schiet neonazistische kamergenoten dood om aanslag te vermijden'

De 18-jarige Devon Arthurs uit Florida vertelde de politie dat hij zijn neonazistische kamergenoten heeft gedood omdat hij op die manier een zogenaamde aanslag van 'domestic terrorism' die ze beraamden, wou vermijden.

Het Parket meldt dat de 18-jarige Devon Arthurs deze verklaringen bij de politie op vrijdag deed, nadat hij agenten tot bij de lichamen van zijn overleden kamergenoten bracht. Arthurs, die zich recentelijk had bekeerd tot de Islam, zei dat zijn kamergenoten iets tegen zijn godsdienst hadden.

Voordat Arthurs zijn kamergenoten doodde, gijzelde hij eerst twee klanten en een winkeluitbater in een tabakswinkel, waar hij kloeg over hoe moslims behandeld werden. "Hij vertelde de drie mensen vervolgens dat hij geschrokken is van de gevechten die de Verenigde Staten voeren met de moslimlanden", vertelt politiecommissaris Kenneth Nightlinger aan The Independent. De politie kon Arthurs overtuigen om zijn gijzelaars te laten gaan en om zijn wapen te laten vallen. Daarna bekende de 18-jarige Amerikaan de onthutsende dubbele moord.

De politie vond naast de lichamen van de 22-jarige Jeremy Himmelman en de 18-jarige Andrew Oneschuk, in het appartement ook materiaal om bommen te maken, nazi-propaganda en een fotokader met daarin een foto van Timothy McVeigh, die in Oklahoma City een bomaanslag pleegde. Het Britse dagblad The Independent meldt dat een andere kamergenoot, Brandon Russell, opgepakt werd omdat hij zou toegegeven hebben dat hij de explosieven aankocht en een neonazi zou zijn. Volgens de FBI vertelde Russell hen dat hij lid was van de neonazistische groepering 'Atomwaffen'.

Woensdagochtend verschijnt Devon Arthurs voor de rechter voor de dubbele moord op zijn kamergenoten en de gewapende gijzeling van de klanten en de winkeluitbater. (Skwadra by Tagtik/Source: The Independent/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren