Tagtik

Nederland doorbreekt de stilte: "Huiskonijnen zijn vaak erg depri!"

‘Happy Konijn’, zo heet de actie die de Nederlanders moet sensibiliseren over de gemoedstoestand van hun langorige huisdier.

Uit de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door de Nederlandse Voedselindustrie Gezelschapsdieren (NVG) blijkt dat konijnen die in een kooi gehouden worden en bijgevolg niet veel loopruimte hebben, zich helemaal niet goed voelen en zelfs depressief zijn. "Een konijn is nog vaak een impulsaankoop dat in huis wordt gehaald als alternatief voor een hond of kat. Het is belangrijk dat consumenten weten waar ze zich aan binden bij het kopen van zo een diertje", zegt Niels Dorland van de Dierenbescherming aan EditieNL. Daarom wil de actie 'Happy Konijn' de mensen sensibiliseren. Zo roept het onder meer op om minstens twee konijntjes te houden, aangezien de diertjes anders eenzaam zijn.

Ook in België heeft de Nederlandse konijnenactie reeds ogen geopend. Zo zei dierenarts Inge Thas uit Zwijnaarde het volgende aan het VTM Nieuws: "Konijnen horen niet constant in een hok te zitten. Net als honden en katten moeten ze zo veel mogelijk buiten kunnen lopen in het gras." (Skwadra by Tagtik/Source: EditieNL - VTM nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren