Tagtik

Nederlanders vluchten naar België door 'Koningsdag-gekte'

Nederland viert feest vandaag want het is Koningsdag bij onze noorderburen. Dit nationale volksfeest kan echter niet alle Nederlanders bekoren. Bewijs hiervan is de enorme verkeersdrukte op de autosnelwegen van Nederland naar België vandaag.

Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum bemerkte vandaag heel wat Nederlandse wagens op de E19 richting Antwerpen. "Het is nu al na 11u en het is nog steeds redelijk druk op de E19 van Breda naar Antwerpen. Normaal gezien zijn de files nu toch al min of meer opgelost. En als we inzoomen op de nummerplaten zien we effectief opvallend veel Nederlandse nummerplaten. Op dit uur van de dag gaat dit hoogstwaarschijnlijk om recreatief verkeer, Nederlanders die voor hun werk naar ons land trekken, doen dit vroeger", verklaart Bruyninckx de  Oranjedrukte op de Belgische wegen.

Reiszoekmachine KAYAK.nl zag een heuse tendens in het ontvluchten van Koningsdag en ontdekte na onderzoek dat er 35 % meer gezocht werd naar vliegtickets met als vertrekdatum 26 april. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - Kayak.nl/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren