Tagtik

Onderzoek naar Trump voor belemmering rechtsgang

Robert Mueller staat aan het hoofd van het onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Na een carrière van twaalf jaar als directeur van de FBI, werd Robert Mueller in mei 2017 aangeduid om als speciale aanklager deze zaak uit te spitten.

De 72-jarige New Yorker is echter eveneens een onderzoek gestart naar  mogelijke belemmering van de rechtsgang door president Donald Trump himself. Dat verrassende nieuws brengt The Washington Post donderdag naar buiten.

De inmiddels ontslagen FBI-baas James Comey verzekerde Trump in januari nog dat hij zelf niet onderzocht werd, maar nadat hij Comey ontsloeg, begon speciala aanklager Mueller argwaan te ruiken en nu hij aan het hoofd staat van het onderzoek, grijpt de jurist zijn kans. De banden van Trump met Rusland en eventuele belemmering van de rechtsgang worden onderzocht, maar het Trump-kamp apprecieert dit maar matig. The Washington Post meldt dat er in de Trump-catacomben serieus nagedacht wordt om Mueller te ontslaan. Het Witte Huis ontkent dit echter en deze publiekelijke doofpotoperatie zou wel eens het schandaal te veel kunnen zijn voor de reeds enorm gecontesteerde Trump.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Washington Post/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren