Tagtik

Onduidelijkheid over verkrachting strand Oostende

Is een meisje van 18 uit het Sint-Godelievecollege uit Gistel dinsdagnacht op het strand van Oostende verkracht of niet? Volgens de jongen die bij haar was op dat moment is er van bedreiging en aanranding geen sprake.

Het tweetal ging een luchtje scheppen toen ze in het Casino van Oostende als zesdejaars afscheid namen van de middelbare school. Op het strand werden ze lastiggevallen door drie mannen van vreemde origine. De jongen moest zijn geld afgeven en volgens de eerste berichten werd hij bedreigd met een mes en moest hij toekijken hoe twee mannen het meisje aanrandden.

In benevelde toestand dienden ze na de feiten klacht in bij de politie, maar de jongeman ontkent nu formeel dat hij werd bedreigd. "Er is mogelijks iets gebeurd, maar dat heb ik in elk geval niet gezien," zo zegt de jongen bij Het Laatste Nieuws.

"We onderzoeken de zaak met man en macht. Aangezien er nog veel onduidelijkheid is en uit respect voor de slachtoffers, communiceren we verder niet", aldus Fien Maddens, persmagistraat bij het parket van Brugge.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren