Tagtik

Onkruid voor uw deur? U betaalt GAS-boete!

In faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode wil men onkruid voorgoed uit het straatbeeld van deze groene gemeente bannen. Twee weken geleden werden daarom de wijkagenten opgetrommeld om een inventaris te maken van alle voetpaden waar het onkruid welig tiert. Aangezien gemeentes sinds anderhalf jaar geen pesticiden meer mogen gebruiken, rekent Sint-Genesius-Rode op de inzet van de inwoners in de strijd met het onkruid.

Op elke plek waar er onkruid werd vastgesteld, krijgt de bewoner wiens huis zich aan het betreffende voetpad bevindt, een brief met een waarschuwing. "Alle betrokkenen zullen een brief krijgen waarin ze twee weken krijgen om dit in orde te brengen. Indien dit niet gebeurt, zullen we hiervoor een externe firma aanstellen", verklaart burgemeester Pierre Rolin (IC-GB) van Sint-Genesius-Rode.

De inwoners die na deze termijn van twee weken het onkruid op het voetpad voor hun deur nog niet verwijderd hebben, zullen moeten opdraaien voor de kosten van de gespecialiseerde firma die dan ter plaatse het onkruid zal komen verwijderen. Hierbovenop komt ook nog een GAS-boete, meldt de burgemeester.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren