Tagtik

Ouders 1.5 jaar cel in omdat ze baby alternatieve voeding gaven?

Een koppel uit Beveren kende veel problemen bij het voeden van hun baby. Borstvoeding en klassieke flesvoeding lukte niet langer voor het kleintje, waardoor de ouders op zoek gingen naar andere voedingsmiddelen zodat hun kind toch nog kon eten. De vader en moeder gingen er door de problemen maar vanuit dat hun baby lactose- en glutenintolerant was, zonder dat ze er ooit een dokter voor contacteerden, schrijft HLN. Zo gaven ze de baby vier maanden lang graanmelk, rijstmelk, havermelk, quinoamelk en boekweitmelk. Toch bevatten deze alternatieven niet de vereiste eiwitten, mineralen en vitamines waardoor ze ongeschikt zijn voor zuigelingen.

Tot het kindje op een nacht heel hevig moest braken en de ouders er meteen mee naar een homeopaat reden. Na de autorit van ruim een uur wees de homeopaat de ouders en hun ziek kindje meteen door naar het ziekenhuis. Nog voor de ouders met hun baby aankwamen in het ziekenhuis, overleed het kindje echter.

"De schuld van de ouders!", oordeelt de procureur nu. "Deze baby ging van een degelijke 6 kilo naar 4 kilo en de ouders deden niets. Ze gingen alleen maar door met hem alternatieve pap te geven. Zoiets moet worden vervolgd", zegt hij aan HLN.

De ouders riskeren nu achttien maanden cel omdat hun baby stierf aan ondervoeding en dehydratatie. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren