Tagtik

Paus Franciscus haalt uit naar pedofielen

Naar aanleiding van het gebed ter ere van Regina Caeli op het Sint-Pietersplein in Rome, dierf paus Franciscus het aan om openlijk kritiek te geven op priesters die in verband werden gebracht met pedofilie.

"Het dubbele leven dat sommige priesters leiden is een ernstig probleem binnen de katholieke kerk", met deze stevige uitspraak begon paus Franciscus zijn betoog tegenover de aanwezigen net voor aanvang van het gebed voor Regina Caeli. "Het is niet altijd gemakkelijk. Maar ik vraag het u in naam van Christus en de katholieke kerk, om altijd barmhartig te zijn."

Na het gebed uitte paus Bergoglio zijn steun aan de Orde van Meter, gesticht door Fortunato Di Noto, die aanwezig was op het Sint-Pietersplein. De paus steunt de vereniging die onderzoek voert naar pedofilie in de Italiaanse kerk openlijk. "Meter strijdt al meer dan twintig jaar tegen elke vorm van kindermisbruik. Hartelijk bedankt voor jullie harde werk voor de kerk en de maatschappij. We gaan de toekomst hoopvol tegemoet!", besloot paus Franciscus. (Skwadra by Tagtik/Source: La Repubblica/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren