Tagtik

Peuter huilt, moeder uit bus gegooid

Aan het station van Mechelen nam de 20-jarige  Selien Huysmans zaterdag rond 17.00 uur de bus richting Heist-op-den-Berg. Samen met haar dertien maanden oude dochtertje was ze op weg naar huis.

Lang duurde de busrit echter niet voor moeder en kind. Wanneer Elyana begon te huilen omdat ze op de bus niet kon rond kruipen, werd de buschauffeur furieus. "Aan een halte in Putte draaide hij zich kwaad naar mij om. 'Laat je dochter zwijgen! Je hebt nog twee haltes de tijd om haar te kalmeren. Anders stap je uit.' Alsof het zo simpel is om een peuter stil te krijgen. Die chauffeur had duidelijk geen ervaring met kleine kinderen. Enfin, hoe hard ik ook mijn best deed, Elyana bleef wenen", vertelt  Selien Huysmans aan HLN.

De buschauffeur met het korte lontje hield twee haltes verder woord: "Hier kunnen jullie uitstappen', zei hij droogweg. De vijf andere reizigers op de bus keken verbaasd op en begonnen zich te roeren, maar ik had geen zin in een discussie. Verbouwereerd heb ik mijn spullen bij elkaar gezocht en ben ik samen met Elyana van de bus gestapt", vertelt moeder Elyana. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren