Tagtik

Profrenner Belgisch team gruwelijk toegetakeld op training

De Fransman Yoann Offredo van het Belgische wielerteam Wanty-Groupe Gobert werd maandag tijdens zijn fietstraining aangevallen met een breekmes en een baseballknuppel. Dat meldt de 30-jarige Fransman via zijn sociale media-kanalen.

"Resultaat: een gebroken neus, een heup die er slecht aan toe is en blauwe plekken over mijn hele lichaam. Naast de fysieke blessures ben ik echter vooral geschokt. Ik ben niet boos, ik ben eerder verdrietig omdat ik moet vaststellen dat ik niet wil dat mijn kinderen ooit de mooie sport waar ik zoveel van hou zullen beoefenen ... Te gevaarlijk. Je vertrekt ’s morgens voor een trainingsritje, maar je weet nooit of je terug thuis zal komen. Het stemt me triest dat in het landen van de mensenrechten, de rechten van de fietser genegeerd worden", vertelt de Franse wielrenner nadat hij aangevallen werd tijdens een trainingstochtje met twee vrienden. (Skwadra by Tagtik/Sourcea and illustration picture: Twitter)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://t.co/D9WaLrTaUJ">https://t.co/D9WaLrTaUJ</a> <a href="https://t.co/Vrfxe77UCT">pic.twitter.com/Vrfxe77UCT</a></p>&mdash; Yoann Offredo (@OffredoYoann) <a href="https://twitter.com/OffredoYoann/status/856564140625858560">24 april 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren