Tagtik

RDV: "Wij waren de Messi en Ronaldo van de koers"

Op vrijdag 5 mei gaat de Ronde van Italië van start. Zonder klassement voor de meest roekeloze daler, maar met dertien Belgen aan de startlijn in Alghero op het zonnige Sardinië. Wie zo'n goede veertig jaar geleden het mooie weer maakte in de Giro, was de Belgische renner Roger De Vlaeminck.

"Als je beter was dan hun eigen renners, werd je in Italië op handen gedragen. Wij waren met een achttal polyvalente renners: wij konden massasprinten winnen, klimmen en tijdrijden. Waarom dat nu niet meer kan? Waarom zijn Messi en Ronaldo beter dan een ander?", klopt De Vlaeminck zich op de borst. Maar Monsieur Paris-Roubaix, zoals De Vlaeminck genoemd werd, heeft recht van spreken, hij won immers 22 etappes en staat daarmee in de top 10 van renners met de meeste etapezeges in de Ronde van Italië.

De honderdste Giro d'Italia gaat vrijdag van start en is voor het eerst niet live te volgen op Sporza, Vlaamse wielerliefhebbers kunnen echter wel afstemmen op Eurosport, dat beloofde om geen reclameblokken tijdens de laatste 30 kilometer in te lassen. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren