Tagtik

Recensent neemt Sergio Herman op de korrel

Volgens Bruno Vanspauwen, wijnschrijver en culinair recensent voor De Standaard, creëert Sergio Herman bewust een 'online-schaarste' voor zijn restaurants. Voor The Jane, Pure C of Air Republic, de restaurants van Herman, is in de komende weken nauwelijks een tafeltje online te reserveren.

Telefonisch kan echter probleemloos worden gereserveerd voor Air Republic, zo ontdekte Vanspauwen, en een deel van de zaal bleek bij een bezoek leeg. Volgens de recensent doet de sterrenchef dit bewust om een hype te creëren.

"Hoe creëer je een hype met lege tafels? We proberen een volle zaal te hebben door onder meer arrangementen aan te bieden samen met een overnachting in het Strandhotel", zo verdedigt een medewerker van Herman zich in GvA. Volgens hem worden last minute veel tafels geannuleerd en wil de sterrenchef ook bewust zijn team de kans geven om zich in te werken. "Wie wil komen eten moet alleen wat moeite doen", zo klinkt het nog.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren