Tagtik

Rechter beveelt autopsie na executie

Donderdagavond werd de ter dood veroordeelde Kenneth Williams met een gifinjectie geëxecuteerd in het Amerikaanse Arkansas. Ooggetuigen melden dat Williams na de eerste injectie "in elkaar kromp en fluimen begon af te scheiden". Dat schrijft Arkansas Online.

Een federale rechter beveelt nu een onderzoek omdat de ter dood veroordeelde man bij zijn executie ondraaglijke pijn zou hebben geleden. Rechter Kristine Baker beveelt nu dat bij de lijkschouwing van Williams bloed- en weefselmonsters moeten genomen worden.

Williams was al de vierde terdoodveroordeelde die op een week tijd gedood werd. Oorspronkelijk stonden er deze week acht executies op het programma. Maar vier hiervan zijn opgeschort omdat de houdbaarheidsdatum van het gif dat gebruikt wordt bij de executie, overschreden zou zijn. Aangezien vele fabrikanten hun chemische producten niet meer willen leveren voor executies, wordt het voor de Amerikaanse autoriteiten steeds moeilijker om aan bestanddelen zoals Midazolam te geraken. (Skwadra by Tagtik/Source: Arkansas Online/Illustration Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren