Tagtik

Record: inbrekers breken 68 kelders open op 1 nacht

De residentie Dirk Martens aan de Raffelgemstraat in Aalst kreeg in de nacht van zondag op maandag wel heel ijverige dieven over de vloer. Vijf daders namen er tussen middernacht en  3.30 uur ruim de tijd om maar liefst 68 keldertjes van de appartementen open te breken.

De daders zijn reeds opgepakt en woonden in hetzelfde appartementsblok. "De politie is hier maandagavond plots binnengevallen en heeft vijf jonge gasten meegenomen uit een appartement op de achtste verdieping. Een van hen woonde hier, ze hadden de buit opgeslagen in zijn appartement", vertelt de 61-jarige Hedwig Herremans, bewoner van deze Aalsterse residentie.

De dieven, respectievelijk negentien, twintig, vijfentwintig en dertig jaar oud, sloegen ale hangsloten van de keldertjes stuk en gingen op zoek naar werktuigen. Een alerte bewoner merkte de verdachte mannen op en verwittigde onmiddellijk de syndicus van het appartementsblok, deze belde meteen de politie. Syndicus Era Vander Cruyssen vertelt aan Het Nieuwsblad dat ze meteen de camera's checkte, maar de dieven wisten waar ze hingen waardoor ze telkens hun gezicht verbergden in de buurt van de camera's.

Doordat de jonge dieven zondagnacht meer dan tien keer de lift naar dezelfde verdieping namen om in een appartement van een van de dieven de gestolen spullen op te slaan, werden de ondoordachte dieven algauw op het spoor gekomen. Zo kon het vijftal opgepakt worden. Ze werden dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, bevestigt Annelies Verstraete van het parket Dendermonde. De gestolen werktuigen worden momenteel nog geïnventariseerd en onderzocht, waarna de bewoners hun spullen zullen terugkrijgen. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren