Tagtik

Remmen voor flitspaal wordt zinloos

54 vaste flitspalen worden nog dit jaar omgevormd tot trajectcontroles. Zo zal vermeden worden dat bestuurders bij het zien van de flitspaal fors in de remmen gaan en niet veel later weer het gaspedaal indrukken.

Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil op deze manier het aantal trajectcontroles fors verhogen. Praktisch kan dit op een simpele manier, vertelt Veva Daniels van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV): "We gaan die camera’s met elkaar verbinden. Je snelheid wordt tussen die camera’s over een heel traject gemeten. Het ombouwen kan snel gaan. We maken gebruik van de ­detectielussen in de weg die er nu al liggen voor de vaste flitspalen. De flitspaal verdwijnt en wordt door een nieuwe paal met ANPR-camera vervangen. Dat is een camera die je nummerplaat herkent."

In eerste instantie zullen vele camera's in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant omgevormd worden, verklaart minister Weyts aan Het Nieuwsblad. "We hebben die locaties gekozen omdat er nog veel analoge flitscamera’s staan. Dat zijn camera’s waar nog een rolletje in zit. Die moeten sowieso allemaal ­digitaal worden." (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren