Tagtik

Rijken krijgen geen voorrang meer in Indiaas verkeer

Vanaf 1 mei is er meer gelijkheid in de Indiase maatschappij want vanaf dan verliest de elite in India heel wat privileges in het verkeer.

We kunnen het in onze maatschappij amper inbeelden, maar rijke Indiërs mogen een rood zwaailicht op hun auto plaatsen waarmee iedereen opzij moet gaan in het verkeer en de lokale politie hen niet mag controleren. Ze hoeven met dergelijk zwaailicht zelfs niet te stoppen aan rode verkeerslichten. De voorrangsregel voor de elite in India is een overduidelijk statussymbool, dat dateert uit de periode van de Britse kolonisator. Daar maakt de Indiase regering nu echter komaf mee.

Transportminister Nitin Gadkari is euforisch met deze historische beslissing: "Mensen voelden zich slecht over hoe machthebbers het zwaailicht gebruiken en vooral ook misbruiken. Want niet alleen reden ze er zelf mee, ook hun partner en kinderen." (Skwadra by Tagtik/Source: Daily Mail/Illustration picture: Belga)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">What a move, <a href="https://twitter.com/narendramodi">@narendramodi</a> ji <br>Say bye to VIP culture<br>No more lal batti(red beacon)motor gaadi<br>No more traffic jams<a href="https://twitter.com/hashtag/EveryoneVIPinNewIndia?src=hash">#EveryoneVIPinNewIndia</a> <a href="https://t.co/4eoV5DpNFk">pic.twitter.com/4eoV5DpNFk</a></p>&mdash; Modified-India !! (@Bhagwa2525) <a href="https://twitter.com/Bhagwa2525/status/854655353031606273">19 april 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren