Tagtik

Roemeense ontvoerder van Jihane (6) weigert te praten

De man die afgelopen zondag de zesjarige Jihane meenam op de markt aan de Anderlechtse slachthuizen, geeft amper uitleg over de 22 uur waarin het meisje bij hem was.

Vrijdagochtend is de Roemeense man voor de Brusselse raadkamer verschenen, hij lost voorlopig bitter weinig informatie over de ontvoering.

Meester Bernard Ayaya, advocaat van de Roemeense veertiger, vertelt wat de man hem al zou toevertrouwd hebben: "Hij zegt dat hij het meisje huilend aantrof op de markt. Hij heeft haar willen helpen en daarom meegenomen. Hij heeft verklaard dat hij dacht dat het om een zigeunermeisje ging en dat hij daarom niet meteen naar de politie is gegaan. Omdat die volgens hem niet weet hoe je met zigeuners moet omgaan. Hij was van plan om haar naar de Roemeense ambassade te brengen."

Dankzij een tip van een alerte buurtbewoner kon het meisje maandag na 22 uur gevonden worden en werd de man opgepakt. Wat hij met het meisje deed, wil de man niet vertellen. Bruzz weet uit goede broen dat hij de 6-jarige Jihane andere kleren aantrok en zijn baard afscheerde. "Ik heb hem zelf gevraagd of hij haar te eten heeft gegeven, maar ook daarover heeft hij niets gezegd", zegt Ayaya over zijn zwijgzame cliënt.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Disappear)

Ook dit kan u interesseren