Tagtik

"Roep juni uit tot Tournée Minérale van de studenten"

De Belg is zich steeds meer bewust van zijn of haar overdreven alcoholconsumptie. Zo namen in februari de 122.460 moedigsten onder de Belgen deel aan Tournée Minérale en zwoeren ze een maand lang alcohol af. Marijs Geirnaert, directeur van de Vereniging voor Alcohol en Andere Drugsproblemen, lanceert nu een opmerkelijke oproep.

In februari namen er bitter weinig studenten deel aan de alcoholloze maand en daar wil Geirnaert iets aan doen "Studenten vormden niet onze eerste doelgroep, en februari valt bovendien net na de examens. Logisch dat veel studenten toen niet deelnamen aan Tournée Minérale."

Aangezien tijdens het academiejaar het alcohol- en cannabisgebruik behoorlijk hoog ligt bij de Belgische studenten, ijvert Marijs Geirnaert van de VAD om van de examenperiode een 'Tournée Minérale' te maken. "Je zal de voordelen ondervinden die iedereen ervaart als hij of zij alcohol bant: je kan je beter concentreren, je slaapt beter en je voelt je fitter!". (Skwadra by Tagtik/Source: Deze Week/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren