Tagtik

Simpele oplossing voor zwarte man die blanke penis krijgt bij transplantatie

Voor de derde maal op deze aardbol is men er vorige week in geslaagd om een penistransplantatie tot een goed einde te brengen. Een klein probleempje stak echter al gauw de kop op.

De penistransplantatie die vorige week in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad plaatsvond bij een 40-jarige man, is geslaagd. De patiënt was jaren geleden zijn penis verloren bij een traditionele besnijdenis. Dankzij de transplantatie kan de man voor het eerst in zeventien jaar zijn lid gebruiken om te urineren en om seks te hebben. De man is alvast in de wolken met zijn nieuwste lichaamsdeel:  "Hij is zonder twijfel een van de gelukkigste patiënten ooit op onze afdeling. De man had al eerdere relaties gehad, maar telkens als de kwestie seks ter sprake kwam, moest hij terugkrabbelen. Dat gaat niet langer een probleem zijn. De penis reageert goed en hij kan zelfs al erecties krijgen", vertelt Professor Andre van der Merwe.

Enig probleem is dat de man een zwarte huidskleur heeft en dat de penis afkomstig is van een blanke man. De patiënt zal om het kleurverschil weg te werken zijn penis bij een tatoeëerder laten bijkleuren. Deze techniek wordt onder andere ook al gebruikt om tepels te reconstrueren na een mammectomie. (Skwadra by Tagtik/Source: auadailynews/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren