Tagtik

Spaanse renners unaniem: "Ik hoop dat je wegrot in de cel, moordenaar!"

Opnieuw zijn fietsliefhebbers overleden bij een verkeersongeval op training. Amper enkele weken na de dood van Michele Scarponi, die tijdens een trainingsritje aangereden werd, reageert het peloton furieus op de stijgende onveiligheid voor fietsers.

Afgelopen weekend kwamen twee wielertoeristen om het leven en vele anderen raakten gewond toen ze van de weg gemaaid werden in Oliva, nabij Valencia. De chauffeur van de wagen was een vrouw die zwaar onder invloed was van drank en drugs en die op de koop toe driemaal zo snel reed dan toegelaten.

Vele Spaanse profrenners trekken via hun sociale media aan de alarmbel.
"Genoeg nu, de limiet is bereikt. De cijfers blijven maar stijgen. Schandalig dat er nog niets is veranderd. Wielrenners moeten meer respect krijgen en daders zwaar gestraft", tweet Alejandro Valverde.

Ook onder meer Luis Angel Maté (Cofidis) gaf de vrouwelijke chauffeur een veeg uit de pan: "Ik hoop dat je wegrot in de cel, moordenaar! Elke keer dat ik ga trainen, denk ik aan vrouw en kind, omdat het zomaar zou kunnen dat ik ze nooit meer terugzie. Wanneer stopt dit?" (Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)


<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="es" dir="ltr">Otros dos ciclistas muertos atropellados por una mujer que triplicaba la tasa de alcohol y daba positivo en drogas.BASTA YA!!MAXIMA DUREZA!!</p>&mdash; Alberto Contador (@albertocontador) <a href="https://twitter.com/albertocontador/status/861474446711894016">8 mei 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="es" dir="ltr">Por el <a href="https://twitter.com/hashtag/respectalciclista?src=hash">#respectalciclista</a> Por los dos muertos de hoy <a href="https://twitter.com/albertocontador">@albertocontador</a> <a href="https://twitter.com/alejanvalverde">@alejanvalverde</a> <a href="https://twitter.com/luisangelmate">@luisangelmate</a> <a href="https://twitter.com/pedrodelgadoweb">@pedrodelgadoweb</a> <a href="https://t.co/ULolEMW1b1">pic.twitter.com/ULolEMW1b1</a></p>&mdash; Sergi López-Egea (@sergi_lopezegea) <a href="https://twitter.com/sergi_lopezegea/status/861150721516986370">7 mei 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren