Tagtik

Stokoude piano verbergt fortuin

In een piano in het Verenigd Koninkrijk werd een goudmijn aan gouden en zilveren muntstukken uit het Victoriaanse tijdperk teruggevonden. Deze toevallige ontdekking werd gedaan door Martin Rickhouse, die de piano probeerde stemmen in opdracht van de Bishop's Castle-school.

Toen hij de piano van maar liefst 110 jaar oud opende, viel het de expert meteen op dat de toetsen van  deze piano veel zwaarder waren dan gewoonlijk. De 61-jarige instrumentenstemmer liet zich leiden door zijn nieuwsgierigheid en ontdekte onder de toetsen tientallen pakjes en een geldbeurs boordevol munten.

Volgens het British Museum werd de schat er in de jaren '20 verstopt aangezien sommige munten in drukwerk uit die tijd waren gewikkeld. De gouden en zilveren munten dateren uit de periode 1847-1915. Volgens het British Museum is deze schat de belangrijkste die ooit in het Verenigd Koninkrijk werd gevonden.

Aangezien de oorspronkelijke eigenaars onbekend zijn, gaat deze schat van om en bij de 330.000 à 550.000 euro naar de Britse koningin. De koningin zal de huidige eigenaar  uitgebreid vergoeden, maar ook de instrumentenstemmer die de ontdekking deed, krijgt een financiële tegemoetkoming. Het koppel dat de piano in 1983 zelf kocht en vervolgens schonk aan de school, krijgt echter helemaal niets.  (FvE and Skwadra by Tagtik/Source: AFP/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren