Tagtik

'Stoute' leerlingen krijgen keuze: strafstudie of bejaarden verzorgen

In het Provinciaal Instituut voor Secundair Onderwijs in Tienen worden leerlingen niet op de klassieke manier gestraft. De directie koos ervoor om indien een leerling toch gestraft moet worden, hij of zij dan beter de maatschappij helpt en zo ook iets bijleert.

Directeur Paulette Wouters legt in Het Nieuwsblad uit dat leerlingen die gestraft werden de keuze krijgen tussen ofwel de strafstudie bijwonen ofwel een namiddag meehelpen in een woon-zorgcentrum: "We proberen onze leerlingen minder te straffen in de klassieke zin van het woord, maar proberen hen een goede attitude bij te brengen met zo’n initiatieven. Elke maand is er op woensdag een strafstudie en leerlingen kunnen dan voor dit aangereikte alternatief kiezen."

Steeds meer leerlingen van het PISO uit Tienen kiezen ervoor om mee te helpen in residentie Twee Poorten. "Onze residenten krijgen enerzijds aandacht en een invulling van kwalitatieve noden en behoeftes en anderzijds geeft dit hulpmiddel jongeren de kans om een sociale, humane bijdrage te leveren binnen ons centrum", legt Cindy Jonckman, directeur van residentie Twee Poorten, de win-winsituatie uit.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren