Tagtik

Surface Laptop: nieuw wapen voor Microsoft in de strijd tegen Apple

Microsoft bindt resoluut de strijd aan met Apple met de lancering op dinsdag van de Surface Laptop: met deze concurrent van de Apple MacBook richt Microsoft zich naar studenten die volgens de producent de laptop probleemloos gedurende vier jaar kunnen gebruiken.

De laptop, met een touchscreen van 13,5 inch en een hoogte-breedteverhouding van 3:2, draait op het zuinige Windows 10 S, maar kan worden bijgewerkt tot Windows 10. Het scherm, volgens Microsoft het dunste touchscreen ooit, werkt met de Surface Pen. De producent belooft een batterijduur van 14,5 uur. Met een gewicht van amper 1,25 kg biedt de Surface Laptop een perfecte balans tussen draagbaarheid en prestaties.

Vanaf dinsdag kan de Surface Laptop vooruit worden besteld: het toestel is vanaf 15 juni leverbaar in de zilveren versie. De versies in bordeauxrood, kobaltblauw en witgoud zijn voorlopig nog niet te bestellen in België.

Het toetsenbord van de laptop is luxueus afgewerkt met een suède-achtige stof die nog meer comfort biedt. De laptop is beschikbaar met Intel Core i5- en i7-chips, ssd-opslag tot 1 TB en heeft een SD-poort en standaard USB-poort.

Het basismodel met Intel Core i5-chip, 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte kost 1.149 euro. Voor het topmodel met i7-chip, 16 GB werkgeheugen en 512 GB opslag moet 2.499 euro worden neergeteld.

(Fausto by Tagtik/Picture: Microsoft)

Ook dit kan u interesseren