Tagtik

Taliban krijgen deadline in Afghanistan

Terwijl de oorlog steeds intenser wordt in de Afghaanse provincie Kunduz, waarschuwt de plaatselijke gouverneur de taliban dat als ze de wapens niet neerleggen binnen de maand, de strijd in Kunduz hun dood wordt. Dat zei gouverneur Assadullah Omarkhail zaterdag aan Tolo News.

Gouverneur Omarkhail bendadrukte dat weldra een zuiveringsactie zal plaatsvinden waarbij alle talibanstrijders in de stad Kunduz zullen verdreven worden. "Deze vijand is de vijand van de mensheid en van de islam. Hij heeft geen plaats in Afghanistan, noch binnen de islam. We moeten deze vijand bestrijden", zegt de gouverneur.

De politiecommissaris van Kunduz meldt dat zowel in de binnenstad als in de provincie heel wat talibanstrijders verslagen zijn in recente gevechten. "De regeringstroepen hebben al vele gebieden bevrijd van de taliban", zegt politiecommissaris Sher Aziz Kamawal. "We hebben 55 talibanstrijders gedood en 47 verwond in de gevechten van de afgelopen weken. Kunduz wordt het graf van de talibanstrijders!", klinkt het bij commandant Abdul Malik Karimi. (Skwadra by Tagtik/Source: Tolo news/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren