Tagtik

Telefoongesprek redt vrouws leven bij bomaanslag Manchester

Een 45-jarige vrouw uit Noord-Wales overleefde de zelfmoordaanslag in de Manchester Arena omdat ze op het moment dat de bom tot ontploffing werd gebracht, aan het telefoneren was. De echtgenoot van Lisa Bridgett vertelt op Facebook dat Lisa's smartphone een metalen splinter die afkomstig was uit de bom, vertraagde en tegenhield.

De 45-jarige Engelse vrouw was maandagavond in de foyer van de Manchester Arena om haar dochter Ashleigh en een vriendinnetje op te halen na het concert van Ariana Grande, op het moment dat zelfmoordterrorist Salman Abedi zijn bom tot ontploffing bracht. Zowel haar dochter als het vriendinnetje bleven ongedeerd.

Vooraleer de metalen splinter in de smartphone van moeder Lisa geboord werd, kwam hij met een razend hoge snelheid aangevlogen en hakte hij het bovenste stukje van Lisa's vinger af. Daarna ketste het stuk metaal tegen de smartphone, waardoor het niet in Lisa's hoofd vloog, maar enkel in haar wang en neus. "De smartphone redde haar leven", vertelt Lisa's echtgenoot op social media. De man verklaart dat zijn echtgenote zich ondanks de vele verwondingen goed voelt en blij is dat ze nog leeft.  (Skwadra by Tagtik/Source and illustration picture: Facebook)

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsteve.bridgett.1%2Fposts%2F10155729589161111&width=500" width="500" height="741" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Ook dit kan u interesseren