Tagtik

Terreurverdachten bevestigen aanwezigheid tijdens aanslag op luchthaven

Dinsdag werden negen vermoedelijke jihadisten opgepakt in Barcelona. Twee van deze terreurverdachten geven toe dat ze op het moment van de aanslag aanwezig waren op de luchthaven in Zaventem. Dat schrijft het Spaanse El Pais. Het Spaanse parket meldt dat ze echter wel elke betrokkenheid ontkennen.

De mannen werden al een tijdje geschaduwd door de politie. Eerst in het kader van een drugsonderzoek, maar sinds ze steeds meer gelinkt werden aan terroristische activiteiten, besloot de Spaanse politie om dinsdag in te grijpen. Of de negen opgepakte verdachten effectief een aanslag in Barcelona beraamden, is voorlopig niet helemaal duidelijk.

Mohamed Lamsalak en Youssef Ben Hammou gaven aan de politie toe dat ze op 22 maart op de luchthaven van Zaventem waren. Ze waren er naar eigen zegen "om een auto te kopen". Ook ontkennen ze dat ze bevriend waren met de broers Khalid en Brahim el-Bakraoui. Ook hun vermeende betrokkenheid bij de aanslag in de Parijse Bataclan, doen ze af als leugens. Toch werd bij Ben Hammou thuis een kopie van een kaart van Google Maps gevonden met de precieze route die terrorist Salah Abdeslam tussen Saarbrücken en Brussel aflegde voor zijn arrestatie op 18 maart. (Skwadra by Tagtik/Source: El Pais/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren