Tagtik

"Terreurverdachten kunnen in Brussel nog steeds ongestoord onderduiken"

Maandagochtend klaagt politievakbond NSPV in Het Laatse Nieuws en De Morgen het nijpende personeelstekort aan op de dienst bevolkingsadministratie in Brussel. Hierdoor kunnen mogelijke terreurverdachten nog steeds ongestoord onderduiken in de Belgische hoofdstad, vertelt  Nicolas Beckers van NSPV.

"Onze wijkagenten controleren in het kader van dat Kanaalplan meer en grondiger dan voordien. Maar als zij vaststellen dat iemand ergens niet meer woont, wordt dat dossier gemiddeld pas na acht à negen maanden verwerkt door de gemeentelijke administratie. In sommige gevallen duurt het zelfs een jaar. Op die manier kan iemand onderduiken en nog altijd volledig van de radar verdwijnen", klaagt Nicolas Beckers van NSPV over de dramatische gevolgen van het personeelstekort op de bevolkingsadministratie van Brussel.

Zo zouden er nog duizenden dossiers te wachten liggen, waardoor de politie het spoor van (terreur-) verdachten kwijt geraakt. Ook wordt hierdoor fraude met OCMW-uitkeringen kinderspel.  "Een uitkering van het OCMW blijft bijvoorbeeld gewoon lopen zolang je niet bent geschrapt", zegt Beckers.

Het hoofd van de betreffende dienst benadrukt echter dat er beterschap op komst is. "Deze zomer verwachten we nog twee personeelsleden extra. Recent zijn er al drie nieuwe ambtenaren gestart om de vertraging weg te werken." (Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen - Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren