Tagtik

Tom Waes in tranen

Tom Waes, ambassadeur van Unicef, ging in Oeganda zelf kijken of het geld dat wordt gestort voor de actie Hongersnood 12-12 terechtkomt op de plaats waar het hoort terecht te komen. Zondagavond doet hij verslag van zijn reis in een speciale aflevering van Reizen Waes 12-12.

Tom Waes houdt het niet droog, maar toch zegt hij bij GvA dat het geen aflevering vol kommer en kwel wordt. "Ik heb veel hoop gezien", aldus de televisiepresentator. "Alleen al het feit dat Oeganda al die vluchtelingen binnenlaat en meewerkt aan de hulpverlening, daar kunnen wij nog iets van leren."

Waes kan met eigen ogen aanschouwen hoe de vluchtelingen in de kampen worden aangemoedigd om zelf de handen uit de mouwen te steken om hun tent te bouwen en een moestuin aan te leggen.

En het geld komt bij de juiste mensen terecht, zo merkte Waes: "Van de 100 euro die je schenkt, gaat 86 euro rechtstreeks naar die mensen. Die andere 14 euro gaat onder meer naar het grootste non-food distributiecentrum ter wereld in Kopenhagen."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren