Tagtik

Tommelein belooft: "Maximaal 10 euro extra op de elektriciteitsfactuur"

De Turteltaks is afgeschaft, maar de consumenten moeten niet vrezen dat zij een nieuwe heffing zullen moeten betalen die even hoog is. Waar elk aansluitpunt in 2016 en 2017 nog 100 euro moest ophoesten, zal de nieuwe heffing onder minister van Energie Tommelein veel beperkter zijn: hooguit 10 euro, zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Ik stel vast dat de historische schuldenberg van 2 miljard, die veroorzaakt werd door de overdreven subsidiëring van zonnepanelen én het bevriezen van de tarieven door Johan Vande Lanotte, onder controle is", aldus de politicus van Open VLD. "De inkomsten van de energieheffing in 2016 en 2017 volstaan om de oude schuld de komende jaren af te betalen."

Tot 2030 moet de Vlaamse regering voor 1,2 miljard engagementen voor hernieuwbare energie nakomen. Daarvoor wil Tommelein de markt van de groenestroomcertificaten verder aanzwengelen. "Dat heeft een zeer beperkt effect op de factuur: hooguit 10 euro groenestroombijdrage extra per jaar voor een gezin met een gemiddeld verbruik."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren