Tagtik

Tragedie jeugdherberg: doodsoorzaak 11-jarige gekend

De leerlingen van het Instituut ­Maria Goovaerts, een lagere school uit Heist-op-den-Berg, verbleven vorig weekend samen met enkele leerkrachten in jeugdherberg De Ploate in Oostende. Na een gezellige quiz gingen alle kinderen donderdagavond slapen. Vrijdagochtend werd de 11-jarige Demian echter dood aangetroffen in bed.

Na de verschrikkelijke ontdekking werd vliegensvlug het Medisch Urgentieteam opgetrommeld. De hulpverleners konden de jongen echter niet meer reanimeren. De politie kon na het overlijden niet meteen veel informatie geven over de doodsoorzaak. De wetsdokter en het labo waren vrijdag de ganse dag ter plaatse om dit plotse overlijden te onderzoeken.

Maandagochtend raakt bekend dat de jongen een natuurlijke dood stierf. "Wij weten ondertussen dat ­Demian een natuurlijke dood stierf. De begrafenisondernemer zegt dat het om een hart­falen kan gaan omdat zijn vingertopjes blauw zagen, maar dat moet verder onderzoek nog uitwijzen", vertelt zijn moeder Daisy Nys aan Het Nieuwsblad.
(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren