Tagtik

Trump blokkeert deze kritische zielen op Twitter

Meer dan 32 miljoen mensen volgen de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter. De vijfenveertigste president van de Verenigde Staten gebruikt het sociale medium immers als officieel communicatieorgaan waarmee hij, misschien niet altijd even doordacht, de wereld toespreekt.

Het Knight First Amendment Institute van Columbia University ziet Trumps Twitteraccount dan ook als een toegewezen publiek forum waar iedereen toegang moet tot hebben. Toch zijn er mensen die dagelijks niet meer kunnen smullen van de 140 tekens tellende berichten van Trump omdat ze geblokkeerd werden door de president. Vaak gaat het hier over mensen die zich in het verleden reeds kritisch hebben opgesteld tegenover hem. Dat vindt het Knight First Amendment Institute van Columbia University niet kunnen omdat zo mensen uitgesloten worden die een andere mening zijn toegedaan. Daarom besloot het een brief te sturen naar het Witte Huis om de blacklist van Trump aan te klagen.

Techmagazine Wired vernam het nieuws van de klacht en besloot eens uit te spitten wie er eigenlijk door de president geblokkeerd wordt op Twitter. Aangezien er nergens lijsten zijn van wie door wie geblokkeerd is op het sociale medium, is Wired helemaal afhankelijk van getuigenissen van door Trump geblokkeerde Twitteraars.

Op Trumps blacklist vertoeven heel wat bekende namen, vernam Wired. Zo ontvangen auteur Stephen King, schrijfster Bess Kalb en techjournalist Mike Elgan geen nieuws meer van Donald Trump aangezien hij ze blokkeerde op Twitter.

(Skwadra by Tagtik/Source: Wired/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren