Tagtik

Trumps tweet 'covfefe': typfout of cryptische boodschap?

De Amerikaanse president Donald Trump is een fervent Twitteraar. Zijn korte online krachttaal wordt dan ook wereldwijd met argusogen gevolgd. Dinsdagnacht stuurde hij echter een boodschap de wereld in, die vermoedelijk een schrijffout bevat.

"Ondanks de voortdurende negatieve pers covfefe", tweette de Amerikaanse president. Vermoedelijk wou hij 'press coverage' typen, maar dat lukte om de een of andere reden niet. Trump zou Trump niet zijn als hij dit snelheidsfoutje, dat na enkele uren offline werd gehaald, nu in zijn voordeel probeert te gebruiken.

Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer verkondigde daags na de 'Twitterrel' dat Trump deze tweet echter niet per ongeluk de wereld in stuurde en dat 'covfefe' wel degelijk een betekenis heeft. "De president en een kleine groep mensen weten precies wat hij bedoelde", beweert Spicer. Ook Trump springt via Twitter op deze kar en postte niet veel later "Wie kan de echte betekenis van 'covfefe' achterhalen??? Veel plezier!" (Skwadra by Tagtik/Source: The Independent/Illustration picture: Belga)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">Who can figure out the true meaning of &quot;covfefe&quot; ???  Enjoy!</p>&mdash; Donald J. Trump (@realDonaldTrump) <a href="https://twitter.com/realDonaldTrump/status/869858333477523458">31 mei 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren