Tagtik

Tsjetsjenen sluiten homoseksuelen op in concentratiekampen

In de autonome Russische republiek Tsjetsjenië is er een ware klopjacht aan de gang op homoseksuele mannen. In opdracht van de overheid zouden er homoseksuelen gezocht, opgesloten, mishandeld en vaak gedood worden in kampen. Het Kremlin ontkent deze zuivering voorlopig.

Mensenrechtenorganisaties delen inmiddels mensonterende getuigenissen uit Tsjetsjenië in de plaatselijke pers. Al honderd mannen zouden opgesloten zijn in concentratiekampen. In deze kampen zijn ze volgens de lokale pers vervolgens het slachtoffer van zware folteringen. Mannen die zijn kunnen ontsnappen, vertellen dat ze elektrische schokken kregen en de woonplaaten van andere homo's moesten geven.

Human Rights Watch meldt dat deze heksenjacht al maanden aan de gang is: "Politie en veiligheidsofficiers onder de meedogenloze leider Ramzan Kadyrov hebben tientallen mannen opgepakt, gefolterd en vernederd." (Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen - Human Rights Watch/Illustration picture: Pixabay)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">Staggering repression against LGBT in <a href="https://twitter.com/hashtag/Chechnya?src=hash">#Chechnya</a> Kremlin says victims shld complain but offers no security guarantees <a href="https://t.co/2T576PgOMZ">https://t.co/2T576PgOMZ</a></p>&mdash; Tanya Lokshina (@TanyaLokshina) <a href="https://twitter.com/TanyaLokshina/status/849228442130403328">4 april 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren