Tagtik

Twee jongeren opgepakt na afschuwelijke mishandeling

Of je het nog als 'pesten' kan benoemen, is maar de vraag. De beelden van een gruwelijk voorval domineren momenteel het internet en zorgen voor duizenden reacties van afschuw.

Op de videobeelden is te zien hoe een 12-jarige jongen vorige week in de buurt van het Netekanaal in Emblem onder handen wordt genomen door een minderjarige en meerderjarige pester. Ze knijpen de halsslagader van de 12-jarige knaap eerst dicht, waardoor de jongen neervalt en enkele ogenblikken bewusteloos is. Wanneer hij opnieuw bij zijn positieven is en opstaat, grijpen de twee daders hem vast en gooien ze hem in het Netekanaal.

Een derde betrokkene filmde dit hele gebeuren en de beelden vonden hun weg naar het internet waardoor de daders alsnog gevonden konden worden. Het is nog onduidelijk of de daders de 12-jarige jongen kennen of dat hij een willekeurig uitgekozen slachtoffer was. Het Parket was maandagavond nog heel karig met informatie aangezien het onderzoek nog volop loopt.

De jongen diende klacht in bij de politie en mede dankzij de beelden konden de afgelopen dagen twee verdachten opgepakt worden. Het 12-jarige slachtoffer zou het fysiek tamelijk goed stellen, maar verkeert uiteraard nog in shock en heeft het emotioneel heel zwaar door de gruwelijke feiten waarvan hij het slachtoffer was.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren