Tagtik

Twitter lacht met Trumps boodschap in gastenboek Holocaustmuseum

De Amerikaanse president Donald Trump had vorige week amper een halfuur de tijd om het nationale Holocaustmuseum in Israël te bezoeken. De vluchtige boodschap die Trump in het gastenboek achterliet, staat dan ook in schril contrast met de diepgaande epistel die zijn voorganger Barack Obama tijdens zijn ambtstermijn in dat gastenboek neerpende.

Het internet steekt momenteel nogal de draak met het korte berichtje dat Trump achterliet en als volgt ging: "Het was een grote eer om hier te zijn met al mijn vrienden. Fantastisch. Ik zal dit nooit vergeten!"
'Het lijkt wel de boodschap van een schooljongen in een jaarboek', luidt een van de vele ludieke reacties op sociale media.

Een attente bezoeker van het museum verspreidde de boodschap van Trump en vergeleek deze met de woorden die Obama neerschreef in datzelfde gastenboek. "Ik ben Yad Vashem en alle verantwoordelijken voor deze opmerkelijke instelling dankbaar. In een tijd van groot gevaar, oorlog en strijd zijn we gezegend om zo’n krachtige herinnering te hebben aan het grote kwaad dat kan schuilgaan in een mens, maar ook aan onze capaciteit om weer op te staan van een tragedie en onze wereld te herstellen. Laat onze kinderen naar hier komen zodat ook zij deze geschiedenis kennen en 'nooit meer' kunnen zeggen. En mogen we de slachtoffers herinneren. Niet alleen als slachtoffers, maar ook als individuen die hebben gehoopt en gedroomd zoals wij", schreef Obama bij zijn bezoek iets uitgebreider. (Skwadra by Tagtik/Source: The Independent/Illustration picture: Pixabay)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">On the left, via <a href="https://twitter.com/RaoulWootliff">@RaoulWootliff</a>, the note Trump just left at Yad Vashem.<br><br>&#39;So amazing!&#39;<br><br>On the right, the note Obama left at Yad Vashem. <a href="https://t.co/rdviJtF3HI">pic.twitter.com/rdviJtF3HI</a></p>&mdash; Matt McDermott (@mattmfm) <a href="https://twitter.com/mattmfm/status/866975588145393664">23 mei 2017</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">Trump&#39;s Yad Vashem note reads like an inscription in an 8th grade yearbook. Have a great summer-C U in HIGH SCHOOL!!!</p>&mdash; Matt Butner (@Butnertown) <a href="https://twitter.com/Butnertown/status/867175456755380226">24 mei 2017</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren