Tagtik

U kunt dit weekend maar beter niet naar het Hallerbos

Japanse of Amerikaanse toeristen die rond deze tijd in ons land zijn, maken er een speciaal ommetje voor: het Hallerbos bij Halle kleurt opnieuw sprookjesachtig paars dankzij de wilde hyacinten die er groeien. Het plantje komt ook voor op andere plekken, maar nergens ter wereld is er een plek te vinden waar het zo welig groeit op één specifieke plaats.

Dankzij de sociale media vinden steeds meer mensen van heinde en ver de weg naar Halle. Het bos verwacht dit verlengde paasweekend een enorme toeloop van toeristen die willen komen genieten van dit kortstondige mooie plaatje. Stewards moeten ervoor zorgen dat iedereen binnen de afgebakende paden blijft en de bloemen niet vertrappelt. Want eenmaal dat is gebeurd, gaat de bloem onherroepelijk verloren.

Volgens Patrick Huvenne van het Agentschap Natuur en Bos moet niet iedereen dit weekend naar het Hallerbos afzakken, want de bloei is nu nog niet op haar hoogtepunt. "Als het zonnig wordt, staan de hyacinten in het bos binnen dit en twee weken wel allemaal in bloei," zo zegt hij in Het Laatste Nieuws. Wie op een rustigere manier de bloemenpracht wil bewonderen, raadt hij aan tijdens de week naar het bos te komen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren