Tagtik

Uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen bij bezoek Trump

Het Crisiscentrum van het ministerie van Binnenlandse Zaken is al geruime tijd bezig met het bezoek dat Amerikaans president Donald Trump op 25 mei zal brengen aan Brussel. Op zijn eerste buitenlandse reis doet Trump onder meer Israël, Saudi-Arabië, Italië en Brussel aan.

In Brussel zullen ongekende veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Bij aankomst gaat het luchtruim boven Zaventem en ook de ring van Brussel tijdelijk dicht. Overnachten zal Trump doen in de Amerikaanse ambassade. Trump wordt vergezeld van 400 agenten van de Secret Service. België moet instaan voor de openbare orde en brengt daarvoor 2000 manschappen in stelling. Vanuit Nederland komt een speciaal team dat gespecialiseerd is in het uitschakelen van drones.

President Trump zal 's ochtends samen met first lady Melania op audiëntie gaan bij koning Filip. Daarna zal hij een aantal gesprekken voeren in de Amerikaanse ambassade en in de namiddag de NAVO-top bijwonen. Melania trekt dan naar het Magritte Museum in hartje  Brussel. Rond 20 uur reist de president door naar Sicilië.

(Fausto by Tagtik/Bron: De Morgen/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren