Tagtik

Veel meer slachtoffers dan Scotland Yard durft toegeven?

Officieel kostte de brand in de Londense Grenfell Tower vorig week het leven aan 79 mensen. In werkelijkheid zou het dodentol echter veel hoger liggen. Illegale migranten en onderhuurders stonden immers niet officieel ingeschreven als bewoner van de appartementsblok, maar verbleven er wel degelijk. Zo zouden er wel eens honderden doden kunnen zijn, rijst het vermoeden.

Zo getuigt een vrouw, die anoniem wenst te blijven, in The Sun dat er veel meer slachtoffers zijn dan de officiële berichtgeving.

"Mijn vriend die bij de brandweer werkt, zei me gisteren aan de telefoon dat ze in één kamer 42 lijken hebben gevonden van mensen die zich hadden proberen verbergen. Niemand weet dat. Alleen omdat we die brandweerman kennen, weten wij dat wel. Maar de brandweerman kan dat niet publiekelijk verklaren omdat hij dan ontslagen zou worden. Ze hebben dus 42 lijken gevonden in één kamer, van kinderen tot bejaarden", vertelt ze dinsdag aan de Britse pers.

Het gebouw telde 24 verdiepingen en er woonden officieel 600 mensen. Scotland Yard communiceerde dat 79 van hen vorige week woensdag de dood vonden toen er 's nachts een brand uitbrak in een keukentje.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Sun/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren